Téglás

Degenfeld Schonburg

kastély

Téglási Degenfeld Schonburg Kastély a Tiszántúl legnagyobb kastélya, falai között egykoron a nagy múltú Degenfeld család élte napjait. A hajdani nemesi családi kastélyt 2014-ben alakították rendezvényközponttá.

A kastélyt körülvevő 10 hektáros park természetvédelmi terület. A parkban élő 200 éves platánfák páratlan szépségűek. 2013-tól a park felújítása is elkezdődött, menthető fái és cserjéi mellé fiatal facsemeték kerültek, így kertje is kellemes időtöltést kínál a kastélyba látogatók számára. A tervek szerint tanösvény, grillterasz és halastó teszi majd még kellemesebbé az itt tartózkodást.

Termeiben konferenciákat, céges rendezvényeket, kiállításokat, ünnepségeket, családi- és ifjúsági programokat szerveznek, de az impozáns épület különösen kedvelt esküvői helyszín is egyben.

Fő profilunk

esküvők
üzleti rendezvények
ünnepi események
ifjúsági és családi programok

Szobaszám:

6 db

Rendezvénykapacitás:

200 fő

Desztináció

Debrecen és Nyíregyháza között félúton, Tégláson áll a Tiszántúl legnagyobb kastélya, a Téglási Degenfeld Schonburg Kastély. A napjainkban leginkább rendezvényhelyszínként működő kastélyban megtekinthető a község történetét bemutató Helytörténeti kiállítás, a kastélyról szóló Kastély-Múzeum, kiállítótermeiben pedig időszakos kiállításoknak ad helyet.

A kastélyban rendszeresen szerveznek ünnepségeket, ifjúsági és családi programokat, a legkisebbek a Tanösvényen ismerkedhetnek a környék élővilágával. Érdemes kipróbálni a közeli Debreceni Nagyerdő túraútvonalait

 A két közeli nagyváros, Debrecen és Nyíregyháza is számos látnivalóval csábítja az ide érkezőket, kihagyhatatlan élmény a Nyíregyházi Állatpark, a debreceni Füvészkert, a Zsuzsi Erdei Vasút, a Déri Múzeum és augusztus 20-án a híres Virágkarnevál.

Téglási Degenfeld-Schonburg Kastély (Rendezvényhelyszín)

Share This