Gróf Dégenfeld

Tarcal

Gróf Degenfeld

Szőlőbirtok és Kastélyszálló

A Tokaji borvidéken egyedülálló a Gróf Degenfeld család által megálmodott cháteau-stílusú birtokközpont, amely a kastély, szőlő és pincészet szoros együtteseként jött létre.

A Terézia kert közepén, festői környezetben, öreg fák között található négycsillagos, légkondicionált Gróf Degenfeld Kastélyszálló húsz kétágyas szobával, és egy lakosztállyal várja a pihenésre vágyó vendégeket. A kényelmes és szép fotelek, antik bútorok, régi festmények és a velencei csillárok 19.századi milliőt idéznek fel. A pinceborozóban vezetett kóstolók során megismert borok a recepción megvásárolhatók.

Fő profilunk

szálláshely
étterem
esküvők, privát rendezvények
csapatépítő trainingek
céges rendezvények
egyéni vendégek

Szobaszám:

21

Rendezvénykapacitás:

60 fő

Desztináció

Budapesttől 223 km-re, Miskolctól és Nyíregyházától 50 km-re, az Alföld és a Zemplén találkozásánál terül el a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló.

A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket.

A kastélyszálló 60 főt is befogadni képes éttermében séfünk a birtok borainak színvonalához méltó ételeket készít. A konyhatechnológia nemzetközi jellegű, az alapanyagok és ízösszetételek pedig alapvetően hazaiak, de egy-egy gasztronómiai csavar kedvéért séfünk bátran nyúl a Magyarország határian túl szokásos hozzávalókhoz és ízesítésekhez is. Az étlap rendszeresen megújul, a fogásokhoz a borokat pedig különös gonddal párosítjuk úgy, hogy a tökéletes összhang érdekében akár a recepten is módosítunk. A borvacsoramenük esetében az ételeket kifejezetten borainkhoz igazítjuk.

Terézia-domb tetején díszlő kápolnát Gróf Grassalkovich Antal 1750-ben építtette Mária Terézia tiszteletére és hálából adományaiért. A második világháború óta jobbára romosan állt. A Gróf Degenfeld család 2015-ben újította fel, ma már a Tarcalon is áthaladó Mária-út egyik méltó állomása. A szállodától ide sétaút is vezet, így parkosított terével együtt a kápolna eljegyzések, esküvők, keresztelők, s más rendezvények egyedülálló helyszíne lehet.

Tarcal, Fő u. 94, 3915

+36 47 580 015
H-3915 Tarcal, Fő út 94.
hotel@andrassykuria.hu

Share This