Tura

Botaniq Turai Kastély

Schossberger Zsigmond báró 1869-ben az Esterházy-családtól vásárolta meg a pest megyei Turán elterülő birtokot, ahol 1883-ra Bukovics Gyula tervezésével megépíttette az általa megálmodott kastélyt.

A francia Loire menti kastélyok stílusát idéző mesebeli kastélyt a háborút követően államosították, 1973-ig iskolaként működött, később azonban állapotát elhanyagolták.

BOTANIQ Turai Kastély néven, eredeti pompáját visszanyerve 2020-ban megnyitotta kapuit és 19 szobás szállodaként, valamint exkluzív rendezvényhelyszínként üzemel.

10 hektáros parkja ideális fotózásokhoz, SPA szolgáltatásaival tökéletes kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget kínál a vendégeik számára.

A kastély több különálló termével, pálmaházával, szivarszobájával, szalonjaival, éttermével, bárjával, hatalmas teraszával és gyönyörű kertjével ideális választás reprezentatív céges rendezvények, konferenciák, csapatépítő tréningek és esküvők számára. Egyedülálló megjelenésével egy igazán romantikus utazási helyszín.

Fő profilunk

egyéni vendégek

 családi összejövetelek

céges tréningek

esküvők

Szobaszám:

19 db

Rendezvénykapacitás:

150 fő

Desztináció

Budapesttől 50 km-re, az Alföld és a Mátra találkozásánál, a Galga-völgyében, Turán fekszik a mesebeli BOTANIQ Turai Kastély.

A kastély körül és a településen számos helyi látnivaló tekinthető meg, pl. a Barokk stílusú magtár, a római katolikus templom, a Falumúzeum, az 1849-es turai csata tiszteletére emelt 8 méteres Obeliszk, a Dora-malom vagy az 1902-ben épült Városháza. A környéken több túraútvonal bebarangolható.

BOTANIQ Turai Kastély (Kastélyszálloda)

Share This