Tura

Botaniq kastély

A Turai Kastélyként vagy Schossberger-kastélyként is ismert Botaniq Kastély hazánk egyik legkülönlegesebb kastélya. Az épületet 1183-ban Schossberger Zsigmond báró megrendelésére Bukovics Gyula tervezte. Különlegessége, hogy építésekor kora legfejlettebb építési technológiáit és technikáit alkalmazták, így már akkoriban is központi fűtéssel, villannyal és egyedi szigeteléssel látták el.

A francia Loire menti kastélyok stílusát idéző mesebeli kastélyt a háborút követően államosították, 1973-ig iskolaként működött, később azonban állapotát elhanyagolták. Jelenleg felújítás alatt áll, 2019 második felében fényűző rendezvényhely, varázslatos esküvői helyszínként és modern stílusban, a legmagasabb minőségű szolgáltatásokat kínáló, 19 szobás szállodaként nyitja meg újra kapuit.

10 hektáros parkja ideális fotózásokhoz, SPA szolgáltatásaival tökéletes kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget kínál a vendégeik számára.

A kastély több különálló termével, pálmaházával, szivarszobájával, szalonjaival, éttermével, bárjával, hatalmas teraszával és gyönyörű kertjével ideális választás reprezentatív céges rendezvények, konferenciák, csapatépítő tréningek számára. Egyedülálló megjelenésével igazi mesebeli esküvői és romantikus utazási helyszín.

Fő profilunk

egyéni vendégek

 családi összejövetelek

céges tréningek

esküvők

Szobaszám:

19 db

Rendezvénykapacitás:

150 fő

Desztináció

Budapesttől 50 km-re, az Alföld és a Mátra találkozásánál, a Galga-völgyében, Turán fekszik a mesebeli Botaniq Kastély. A sokáig romos épület 2019 év végétől fogadja újra a látogatókat, rendezvényhelyszínként és szállodaként, jelenleg felújítás alatt áll.

 A kastély körül és a településen számos helyi látnivaló tekinthető meg, pl. a Barokk stílusú magtár, a római katolikus templom, a Falumúzeum, az 1849-es turai csata tiszteletére emelt 8 méteres Obeliszk, a Dora-malom vagy az 1902-ben épült Városháza.

 A környéken több túraútvonal bebarangolható, novemberben pedig itt rendezik a Turai Tintahal Rockfesztivált is.

Galéria

BOTANIQ Turai Kastély (Kastélyszálloda)

Share This