Medina

Apponyi Kiskastély

natur minihotel

A tolna megyei községben, Medinában található kiskastély maga a béke és a nyugalom szigete.

A természetvédelmi terület szomszédságában megbúvó pici butikhotel igazi, természetes különlegesség a magyar hotelek között. Itt megszállva Apponyi Rezső gróf korában, hamisítatlan XIX. századi középnemesi milliőben találhatjuk magunkat, amit a kastélyban élő tulajdonosi család kedvessége, vendégszeretete, történetei tesznek igazán élővé.

Egyedi pajtaétteremben helyben termesztett ökogazdálkodásból származó, bio alapanyagokból főzött ízletes, helyi, népi, mediterrán és modern konyhai fogások csábítanak, de a kenyér- és kalácssütést akár magunk is kipróbálhatjuk.

A kastély 3 hektáros, ősfás parkja szinte a Sióig lefut, kertjét madarak füttykoncertje színesíti, a birtok és a környék számos, izgalmas programra csábít. Érdemes kipróbálni a futó, motoros vagy kerékpáros túraútvonalakat, élvezni a természet ölelését kenuból, lóháton vagy lovaskocsiból, felpörgetni az adrenalint terepjárón, hőlégballonon vagy vespán.

Ideális választás az aktív kikapcsolódást kedvelők, a nagyvárosi forgatag elől menekülők és a természetes közelségére vágyók számára.

Fő profilunk

 egyéni vendégek

családi összejövetelek

céges tréningek

Szobaszám:

7 db

Rendezvénykapacitás:

27 fő

Desztináció

Budapesttől 1 órás autóútra, az M6-os autópályától 6 km-re fekszik az aprócska tolna megyei község Medina. Itt, a természetvédelmi terület szomszédságában áll a meghitt, családi kézben lévő Apponyi Kiskastély. A kastély körül számos, eltérő hosszúságú és nehézségű futó, kerékpáros és motoros túraútvonalat felfedezhetnek a vendégek és a közelben is számos programot szerveznek. A lassú sodrású Sión a kezdők is bátran kipróbálhatják a kenuzást, lóháton vagy lovaskocsin bejárhatjuk a környéket, de hőlégballonról fentről is megcsodálhatjuk a kastélyt és
környékét. A természetközeli élményekre vágyók számára horgászási, vadászás lehetőség biztosított, és vadászlesből megfigyelhetők az itt élő madarak és vadak is. Az országutak rajongói sem maradnak élmények nélkül: bérelhető terepjáró, Vespa. Sőt, akár a csúcsmodell Tesla Model S-100D elektromos autó is. Ha még mindig nem volt elég az élményekből, akkor ajánljuk a közeli Csoki manufaktúrát, ahol édes csokikóstolókat szerveznek, a Györköly Pincefalut, ahol eredeti állapotában tekinthetjük meg a pincefalut és az oda-vissza 20-20 km-es erdei kisvasútat. Férfi vendégeink nagy kedvence a Whisky-kóstoló. De érdemes megnézni az Újszkítia Nomádfalut is, amely 1-2000 évet repít vissza az időben.

Apponyi Kiskastély natur minihotel (Kastélyszálloda)

Share This