Pályázat

Pályázat azonosítója neve:

2023-1-HU01-KA122-VET-000135101

A projekt címe: Fenntartható fejlődéssel a kastélyszállodák jövőjéért

A projekt célkitűzése: A fenntartható szemlélet erősítését mind a vendéglátós tevékenységek, mind a szálláshely-szolgáltatás, wellness-fitnesz területen nyújtandó szolgáltatásokba beépüljenek a mobilitás alatt megtapasztalt, látott új értékek és új szemlélet, természetesen a helyi viszonyok figyelembe vételével. Az angol nyelvi kommunikációjuk is javuljon, az 1 hetes folyamatos gyakorlás erre jó lehetőséget biztosít. Az oktatóink ezeket napi gyakorlatként építsék be munkájukba, hogy a tanulóknak ezt át tudják adni, illetve az itthon maradt munkatársaik számára is. A kiválasztott oktatóknál ez egyben egy elismerést is jelent eddigi munkájuk iránt, hogy erre a feladatra alkalmasnak tartja őket a vezetőjük. A diákok számára felvillantani a szakmai fejlődés lehetőségét és motiválni őket arra, hogy támasszanak elvárásokat saját munkájuk iránt.

A projekt tervezett eredménye: A becsatornázott szakmai ismertek, a munkatársak magasabb szintű szakmai kompetenciái. A speciális rendezvény az olasz gasztronómiával kapcsolatban, ami nagyobb vendégszámot jelenthet. Eredményként értékeljük az elkötelezettebb dolgozókat. A tagvállalatok közötti növekvő kommunikációt, az együttműködési lehetőségek növekedését. A szakmai ismereteik gyarapodását. Az egyesület munkájának elismerését, a tagok hosszútávú támogatását, esetleg új tagok csatlakozását is jelentheti. A lehetőségek feltérképezése után újabb projekteket generálhat. Gondolunk itt a saját cégeink közös rendezvényeire, szakmai együttműködésekre, újabb közös továbbképzési lehetőségekre. A közös tevékenységek pedig egy szakmai hálózat kialakulásához is vetnek, ahol az oktatók meg tudják egymással beszélni a kérdéseiket, szakmai területen tudnak fejlődni és igényesekké válhatnak az újabb képzésekre. Ezt szeretnénk elérni, hogy egy jól működő szakmai közösség legyen az egyesület és a duális képzéssel új munkatársakat kapjunk.

Megvalósítás: 22 fő egyesületi tag utazott ki Olaszországba 2024. 04. 28 -2024.05.04. között a szakmai tanulmányútra. Fókuszban az olasz gasztronómia és a fenntarthatóság volt.

Az 5 napos szakmai program alatt a csoport megismerte az olasz vendéglátás és idegenforgalmi gondokozás szemléletét. A fenntarthatóság, a regionalitás fontosságát, a családi vállalkozások hosszú távú működésének lehetőségeit, kastélyszálloda hagyományőrzését és működését, illetve vendéglátó iskola duális képzését. A résztvevők disszeminálták saját vállalkozásuk tagjainak és szakképzésben résztvevő diákjaiknak.

Share This