Nagyar

LUBY INTERAKTÍV KASTÉLYMÚZEUM,

PÁLMAHÁZ ÉS ANTIK RÓZSÁK KERTJE

Az eredetileg 1877-79-ben épített, klasszicista stílusú épület rekonstrukciója 2010-ben kezdődött. Luby Géza vízióját továbbálmodva egy még impozánsabb és gazdagabb komplexumként valósült meg, körülötte Magyarország legnagyobb tematikus rózsakertjével.

A kastélymúzeum valódi időutazásra hívja az ide látogatókat, akik interaktív, modern informatikus eszközök segítségével ismerhetik meg Szatmár megye történelmi és irodalmi értékeit, földrajzi és néprajzi jellegzetességeit, növény- és állatvilágát.

A kastély állandó- és időszakos kiállításai mellett képes tárlaton mutatja be a Luby család, az épület és a felújítás történetét. A 2016-ban átadott Pálmaház Luby Géza növényszeretetének állít emléket. Szebb esküvői fotóhelyszínt keresve sem találni a környéken.

A Luby Interaktív Kastélymúzeum kitűnő úticél az izgalmas felfedezésre vágyók számára, ideális program iskola csoportoknak és családoknak, és páratlanul szép környezet a romantikus esküvői helyszínt keresők számára.

Szolgáltatások:

interaktív múzeum
rendezvényhelyszín
céges csapatépítés
esküvő
szülinap
keresztelő

Nyitvatartás:

hétfő: zárva
kedd-vasárnap: 9:00 – 17:00

Desztináció

Nyíregyházától 85 km-re keletre, az ukrán határ közvetlen közelében található Nagyar, és a Luby Interaktív Kastélymúzeum. A kastélyban izgalmas kalandokon keresztül ismerkedhetnek a látogatók a magyar történelemmel és irodalommal. A múzeum mellett szabadulószoba is működik, ahol 60 perc áll a feladatok megfejtésére.

A kastély rózsakertje és pálmaháza gyönyörű helyszín a sétákra, ahol az illatos és színes virágok mellett az itt élő élővilágot is megfigyelhetjük.

A közeli Szamos folyón kenutúrákat szerveznek, a Szatmár-Bereg Tájvédelmi Körzetben kijelölt turistaútvonalakon kalandozhatunk, de 1 óra alatt a Nyíregyházi Állatpark is elérhető autóval.

Luby Interaktív Kastélymúzeum, Pálmaház és Antik Rózsák Kertje (Rendezvényhelyszín és múzeum)

Share This