Gyula

Gyulai Almásy-kastély 

Látogatóközpont

A gyulai barokk Almásy-kastély a történelem maga. Fennállása óta számos fontos történelmi esemény színhelye volt. Falai között egykor élénk társasági élet zajlott, szobáiban uralkodók szálltak meg, termeiben Erkel Ferenc családja adott zenei estet.

A kastély a háborút követően iskolának, kollégiumnak és csecsemőotthonnak is helyet biztosított, napjainkban informatív látogatóközpontként fogadja a vendégeket.

A gyulai Almásy-kastélyban állandó és időszaki kiállítások is megtekinthetők, 13,5 méteres Toronykilátójából elképesztő panoráma nyílik a gyulai várra, a kastélyra és kertjére, a Török toronyban kortárs képzőművészeti tárlatok tekinthetők meg, szombatonként és az év több napján tematikus programok várják a látogatókat.

Kihagyhatatlan látnivaló gyulai utazás alkalmával.

Szolgáltatások:

múzeum és ajándékbolt

múzeumpedagógia

rendezvényhelyszín

Nyitvatartás:

hétfő: zárva
kedd-vasárnap: 10:00 – 18:00

Desztináció

A békés-megyei Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Gyula belvárosában, a várral szemben, a Várfürdő szomszédságában található. A látogatóközpontban rendszeresen szerveznek állandó és időszaki kiállításokat, koncerteket, hangversenyeket, előadásokat. Szombatonként garantált, sokszor ingyenes programok várják a családokat.

A város rengeteg érdekes látnivalót tartogat. Mindenképpen érdemes megnézni a híres Gyulai Várat, a Várfürdőt, a Várkertet, a Kossuth tér szökőkútjait vagy a Kapus-hidat, az édesszájúaknak pedig kihagyhatatlan a Százéves Cukrászda.

Az év bármely szakában is érkezünk Gyulára, programban garantáltan nem lesz hiány. Itt rendezik a Nemzetközi Pálinka és Kisüsti Fesztivált, a Gyulavári-Napokat, a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivált, a Gyulai Végvári Napokat vagy a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált is.

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont (Múzeum)

Share This