Kirchner Katalin

Kirchner Katalin

KIRCHNER KATALIN, ügyvezető
H-CLEAN SYSTEM

Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-el?

2007-ben Glaser Gyula az akkori elnök hívta fel a figyelmemet erre a szervezetre és a magasztos célokra, melyet a tagok képviselnek. Akkoriban a kastélyturizmus még nagyon gyerek cipőben járt Magyarországon, így külön kihívásnak gondoltam egyfajta együttműködést a tagokkal.

Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

Vállalkozásunk a szállodai napi életvitelhez kínál termékeket, melyben a főbb csapásvonalak a tisztítószerek és higiéniai termékek beszállítása, illetve a nyomtatványok gyártása. Erősségünk továbbá az egyedi termékek tervezése és gyártása, valamint nem elhanyagolható szempont a megbízhatóság és a gyorsaság.

Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

Rengeteg egyediesített terméket készítünk a kastélyoknak, melyek közt vannak standard dolgok pl. tollak, poháralátétek, papírtáskák, stb. Azonban szeretjük a kihívásokat, így a kastélyparkokban pompázó fák, bokrok, cserjék, fűszernövények jelöléséhez egyedi táblákat tervezünk, melyeket az adott arculatra formálunk. Egyedi napi használatú termékeket is készítünk pl. a környezettudatosság jegyében szövet szennyesgyűjtő, illetve, öltönytartózsákot is. Egyedülálló módon már kis mennyiségben is készítünk logó beszövéssel törölközőket, mely esetben a hímzés nem irritálja a vendég bőrét. A kül és beltéri szennyfogó lábtörlőink Angliában gyártódnak, melyre így garancia a magas minőség. A termékek sorát, még folytathatnám, hiszen több száz féle egyedi gyártással foglalkoztunk az elmúlt 20 éveben. Nagy figyelmet fordítunk a kastélyokra hiszen rendkívül fontos, hogy a felhasznált alapanyagok időtállóak és a környezetükbe illeszkedőek legyenek.

Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

Alaposnak és körültekintőnek kell lenni, nem árt tudni a kastély múltját és jelenét, mert esetleg az a feladat, hogy a két időszakot egy arculatba tudjuk megjeleníteni. Azonban, ha az ember egy ilyen történelmi épületnek már rabja lett, akkor az összes többit is meg akarja ismerni és egyre többet szeretne tudni róluk. Végül pedig beszippantja ez a világ és azon kapja magát, hogy a munkája lett egyben a szórakozása is.

Lenne álom projekted egy kastélyban?

Természetesen, és az évek során ez több ízben meg is történt, hiszen a tagjaink közül sokan gyártatnak velünk egyedi termékeket, ezáltal gyakorlatilag napról-napra megvalósul egy álom projekt.

Kedvenc idézeted?

„A legjobb még most jön…” – Azért ez, mert hiszem és vallom, hogy minden kornak meg van a maga szépsége, nem véletlenül élek egy olyan korban, ahol egyre inkább számít a történelmi múltunk és a hozzá szorosan kapcsolódó épületek, melyek közül egyre többet felújítanak és a múlt ezáltal újra élhet.

Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

Rendkívül segítőkész és jó embereket ismerhettem meg az elmúlt lassan 14 évben. Születtek komoly barátságok is, melyek mind a válság, mind a covid ideje alatt kitartottak, majd megerősödtek és ami nagyon fontos, hogy kölcsönösségen alapulnak.

Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a kastélyozás egy életérzés, egy olyan feeling, melyet nehéz megfogalmazni, azt átélni kell.
Azonban, ha mégis szavakba kell önteni, akkor azt mondanám, hogy képzeljék el, hogy egy több száz éves épület és park is kínálhat számukra pihenést, wellnesst, egy finom bor, vagy pálinka kóstolót, egy romantikus vacsorát, illetve alkalmas helyszíne lehet egy meghitt lánykérésnek, vagy egy pompás esküvőnek, de akár az üzleti partnereket is el lehet kápráztatni. Minden lehetséges és akár annak az ellenkezője is, mert a történelem ismétli önmagát, csak ezeket az éveket magunk írjuk és fontos, hogy részesei legyünk.

Share This